Planning Appeal

Planning Appeal allowed for the change of use from two flats to one house – Thames Ditton

We were instructed to draft the Grounds of Appeal following refusal of permission by Elmbridge Council for a building to change from two very dilapidated flats back into a dwelling house, for which it was originally constructed and is on a road of other dwellinghouses.  We argued that the revision of the property from two flats to a single family dwelling house would secure several benefits in terms of improvements to the interior of the building, demand for on-street parking, cycle parking, energy and waste refuse/recycling storage.

Success! Appeal allowed

Permission on appeal – Residential extension with rooflight and flue – Mortlake

We were instructed to write the appeal statement following refusal of a first floor rear extension to a locally listed building within a conservation area.  The Council had previously approved a first floor rear extension and the new proposal was 30cm wider which the Council had refused.  The Inspector agreed with our argument that the new extensions would not have a materially different effect on the character and appearance of the area, the site as a BTM, or neighbouring BTMs, to that of the previous approval.

Success – Appeal Allowed against refusal for expansion of dental practice in Sunninghill

We submitted a planning application for the change of use of a small shop unit into a dentist to expand a successful business in the heart of Sunninghill. The Council refused it due to potential harm to the vitality and viability of the shopping centre.  In March 2018, we submitted an appeal this was allowed in January 2019. The Inspector agreed with our argument that the new dentist would not harm the vitality of the shopping centre. 

Appeal allowed for extensions and change of use to a live/work building in Twickenham

Following a refusal of planning permission by LBRUT, I drafted the appeal statement to justify the development. Planning permission has been granted on appeal for first floor extension and alterations to external elevation to ground floor. Replacement windows to facilitate the change of use from B1(a) office use into a mixed B1(a)/C3 live/work unit. The Inspector found the design to be acceptable and there to be no harm to neighbour’s amenity.