Our Projects

Application submitted for residential development in Egham

We managed the application for full planning permission for the change of use from office to residential to the rear of the ground floor and the first and second floors into a 2 bed flat and a 1 bed house, erection of side and rear dormers and reconfiguration of windows at ground and first floor level with bicycle, bin storage and amenity space.

Office to residential application, Egham

Submitted January 2021, decision expected…

Planning Appeal allowed for the change of use from two flats to one house – Thames Ditton

We were instructed to draft the Grounds of Appeal following refusal of permission by Elmbridge Council for a building to change from two very dilapidated flats back into a dwelling house, for which it was originally constructed and is on a road of other dwellinghouses.  We argued that the revision of the property from two flats to a single family dwelling house would secure several benefits in terms of improvements to the interior of the building, demand for on-street parking, cycle parking, energy and waste refuse/recycling storage.

Success! Appeal allowed

Permission obtained for demolition of existing house and construction of new – Esher

Planning permission granted for detached two-storey house with rooms in the roof space, basement, new access and rear detached single-storey outbuilding following demolition of existing house in a conservation area.

We were instructed by the applicants following planning submission to respond to letters of objection.  We liaised with the case officer and wrote a letter of support to counteract the objections raised by local residents.  The application was duly granted planning permission.

Permission on appeal – Residential extension with rooflight and flue – Mortlake

We were instructed to write the appeal statement following refusal of a first floor rear extension to a locally listed building within a conservation area.  The Council had previously approved a first floor rear extension and the new proposal was 30cm wider which the Council had refused.  The Inspector agreed with our argument that the new extensions would not have a materially different effect on the character and appearance of the area, the site as a BTM, or neighbouring BTMs, to that of the previous approval.